magyarországi üvegipari felhasználók első számú beszállítója
Több, mint kétszáz hektárnyi területen fekvő ásvány lelőhelyen végezzük az üveg és kerámia ipari kvarchomok bányászatát

A Társaság

Az Üveg-Ásvány Kft. a magyarországi üvegipari homok felhasználók első számú beszállítója. A társaság telephelyén 1962-ben kezdődött a minőségi üveggyártásra alkalmas kvarchomok bányászata. Az Üveg-Ásvány Kft. 100%-ban magyar tulajdonú társaság, melyet 1990-ben alapították az üzem dolgozói és a bányát addig üzemeltető állami vállalat. Erre a tevékenységre a bányavállalkozás már 1996 óta minőségirányítási tanúsítvánnyal rendelkezik.


Gyártási technológia

A több, mint kétszáz hektárnyi területen fekvő, és több száz fúrással megkutatott kvarchomok lelőhelyen az évtizedek alatt megszerzett tapasztalattal végezzük a homokok bányászatát. Az ásványelőkészítést és a nemesítést világszínvonalú gyártási folyamatokkal és eljárásokkal végezzük. Az alapanyag feldolgozásokhoz Európa több országából vásároltunk berendezéseket, hogy mindig kiváló minőségű termékekkel elégíthessük ki felhasználóink igényeit. 


Minőség

Célkitűzéseink:
 • A hazai üveg és kerámia ipar első számú kvarchomok és üvegipari dolomit beszállítójaként az eddig megszerzett pozíciónk megtartása, vevőkörünk folyamatos bővítése.
 • Építőipari kavics és homok termékeink piaci részesedésének növelése.
 • Piaci ismertségünk folyamatos növelése. Annak elérése, hogy az érdekelt piaci szereplők kvarchomok beszállítási igényikkel elsőként társaságunkat keressék.
 • Tevékenységünkkel és annak állandó fejlesztésével képesek legyünk hosszú távon elnyerni vevőink, befektetőink, munkatársaink, beszállítóink és a társadalom elismerését.
 • Társaságunk neve egyben garanciát jelentsen azok számára, akik termékeinket vásárolják és felhasználják.

Tudjuk, hogy célkitűzésünk teljesítése, az érdekelt felek elégedettségének folyamatos növelése, csak a minőség középpontba állításával érhető el.

Tudjuk, hogy a minőség nem a véletlen műve, hanem egységes rendszerbe foglalt, tudatos és folyamatos munka eredménye. Ennek érdekében:

 • Szabvány követelményeit teljesítő folyamatorientált, hatékony Minőségirányítási Rendszert működtetünk.
 • A vezetés a cég működésének fejlesztéséhez irányelvként elfogadja az ISO 9000-es minőségirányítási rendszerszabványok alapját képező minőségirányítási alapelvet és azok gyakorlati megvalósítására törekszik.
 • A vezető munkatársak saját tevékenységükkel példát mutatva igyekeznek elérni, hogy minden alkalmazott aktív, kezdeményező részese, ezáltal folyamatos fejlesztője legyen a rendszernek.
 • Vevőinkkel, beszállítóinkkal kölcsönös bizalomra épülő, hosszú távra szóló kapcsolat kialakítására törekszünk.
 • Működési folyamataink fejlesztése során építünk munkavállalóink, vevőink, beszállítóink észrevételeire, véleményére és javaslataira.
 • Nyereséges tevékenységgel és hatékony költséggazdálkodással megtartjuk a tulajdonosok bizalmát, kivívjuk megelégedettségüket.
 • Kiemelten fontos számunkra a biztonságos és egészséget, illetve környezetet kímélő technológiák, megoldások alkalmazása.
 • Dolgozóinknak kölcsönös bizalomra épülő munkahelyet, erkölcsi és anyagi megbecsülést kívánunk nyújtani.
 • Minőségképességünk emelését a minőségpolitikánkra alapozott rövid és hosszú távú minőségi célok megvalósításával, a megelégedettségre épülő folyamatos javítással biztosítjuk, melyet tudatossági képzésekkel, hibajavító és megelőző intézkedésekkel érünk el.

Tudjuk, hogy minőségpolitikánk gyakorlati megvalósítása csak a vezetés elkötelezettsége és személyes példamutatása mellett, a munkavállalóink teljes körű bevonásával érhető el.

A vezetés elvárja, hogy minden dolgozó a maga területén munkájával járuljon hozzá a minőségpolitika gyakorlati megvalósításához.