Egyéb tevékenységek
Fejlődésünk motorja: vezetőink szakmai és piaci ismerete, innovatív gondolkodása

Környezeti terhelés csökkentése

Az Üveg-Ásvány Kft. nagy figyelmet fordít az új, környezetbarát technológiák fejlesztésére. Tevékenységünk kezdete, 1962 óta, társaságunk a termékeink minőségét rontó szennyező ásványokat növényi alapú kivonatot tartalmazó, vegyszeres, kezeléssel távolította el az alapanyagból.  A környezeti terhelés csökkentésére a feldolgozási technológia korszerűsítését és a nyersanyag jövesztési folyamat változtatását határoztuk el,  az ennek végrehajtásához szükséges befektetéshez sikerült pályázati forrásból támogatást szereznünk  2004-es év folyamán.  A fejlesztés  eredményeként a jövesztési technológiában jelentős energiahatékonysági fejlesztés történt, valamint lehetővé vált az eddig képződő hulladékhomok gazdaságos feldolgozása.  A feldolgozó technológia korszerűsítése a fajlagos energia- és vegyszerfelhasználás jelentős csökkenését, a hulladék homok nagyobb mértékű újrahasznosítását, illetve a magasabb értékű végtermék gyártásának elősegítését eredményezte.


Csomagolóegység

Termelési technológiánk folyamatos fejlesztésével és korszerűsítésével őrizzük meg versenyképességünket.  A piaci igényekhez igazodva 2008-ban beüzemelésre került egy zsákoló-, palettázó- és zsugorfóliázó egységekből álló új csomagolórendszer.  A csomagolórendszer átadásával teljessé válik az építőanyag-ipari szárazkeverékek gyártási folyamata.  A folyamatos termékfejlesztés eredményeként termékeink köre rohamosan nő.


Dolomit feldolgozó technológia

Szintén 2008-ban kerül átadásra egy dolomit feldolgozó technológia, amely teljesen új terméket jelent palettánkon.  Célunk, hogy megfelelő tisztaságú és a vevői igényeknek maximálisan megfelelő termékek gyártásával növeljük elégedett vevőink táborát.  A dolomit megjelenésével szárazosztályozási kapacitásunk háromszorosára növekszik.  A teljesen számítógép vezérelt zárt technológia lehetővé teszi hogy a lehető leghatékonyabb és a környeztet a legkevésbé sem szennyező feldolgozási folyamatot alkalmazhassuk.


Külföldi érdekeltség

Ahhoz hogy cégünk jövőjét hosszútávon biztosíthassuk, hosszas kutatások és elemzések után, sikerült bányászati jogot szerezni Romániában lévő ásványvagyonokra.  Jelenleg az építőipari homokok és kavicstermékek előállítását végző, Vaskapu közelében elhelyezkedő bányánk beruházását fejeztük be.  A korszerű feldolgozási technológia telepítését elsődlegesnek ítélve,  cégünk markáns növekedésre számít a dinamikusan növekvő piacon. A Kolozsvár melletti üveghomok-bázisunk feltárásával, reményeink szerint az elkövetkezendő időkben megkezdhetjük a termékek feldolgozását és értékesítését is.