magyarországi üvegipari felhasználók első számú beszállítója
Több, mint kétszáz hektárnyi területen fekvő kvarchomok lelőhelyen végezzük a kvarchomokok bányászatát

A Társaság

Az Üveg-Ásvány Kft. a magyarországi üvegipari felhasználók első számú beszállítója. A társaság telephelyén 1962-ben kezdődött a minőségi üveggyártásra alkalmas kvarchomok bányászata. Az Üveg-Ásvány Kft. 100%-ban magyar tulajdonú társaság, melyet 1990-ben alapították az üzem dolgozói és a bányát addig üzemeltető állami vállalat. Erre a tevékenységre a bányavállalkozás már 1996 óta minőségirányítási tanúsítvánnyal rendelkezik.


Gyártási technológia

A több, mint kétszáz hektárnyi területen fekvő, és több száz fúrással megkutatott kvarchomok lelőhelyen az évtizedek alatt megszerzett tapasztalattal végezzük a kvarchomokok bányászatát. Az ásványelőkészítést és a nemesítést világszínvonalú gyártási folyamatokkal és eljárásokkal végezzük. Az alapanyag feldolgozásokhoz Európa több országából vásároltunk berendezéseket, hogy mindig kiváló minőségű termékekkel elégíthessük ki felhasználóink igényeit. 


Minőség

Általános célkitűzésünk, hogy tevékenységünkkel hosszú távon elnyerjük vevőink, befektetőink, munkatársaink, beszállítóink és a társadalom elismerését. Társaságunk neve egyben garanciát jelentsen azok számára, akik termékeinket vásárolják és felhasználják. Tudjuk, hogy célkitűzésünk teljesítése, az érdekelt felek elégedettségének folyamatos növelése, csak a minőség középpontba állításával érhető el. Ennek érdekében:
  • Az ISO 9001: 2000 szabvány követelményeit teljesítő folyamatorientált, hatékony Minőségirányítási Rendszert működtetünk.
  • A vezetés a cég működésének fejlesztéséhez irányelvként elfogadja az ISO 9000-es minőségirányítási rendszerszabványok alapját képező nyolc minőségirányítási alapelvet és annak gyakorlati megvalósítására törekszik.
  • A vezető munkatársak saját tevékenységükkel példát mutatva igyekeznek elérni, hogy minden alkalmazott aktív, kezdeményező részese, ezáltal folyamatos fejlesztője legyen a rendszernek.
  • Vevőinkkel, beszállítóinkkal illetve képviselőikkel olyan emberi, személyes jó kapcsolat kialakítására törekszünk, amely hosszú távra szól és a kölcsönös bizalomra épül.
  • Működési folyamataink fejlesztése során építünk munkavállalóink, vevőink, beszállítóink észrevételeire, véleményére és javaslataira.
  • Nyereséges tevékenységgel és hatékony költséggazdálkodással megtartjuk a tulajdonosok bizalmát, kivívjuk megelégedettségüket, ezzel biztosítva a cég folyamatos fejlesztését.
  • Kiemelten fontos számunkra a biztonságos és egészséget, illetve környezetet kímélő technológiák, megoldások alkalmazása, a biztonságos és egészséget nem károsító munkafeltételek biztosítása.
  • Erőforrásainkon belül fokozott figyelmet fordítunk az emberi erőforrás fejlesztésére. Dolgozóinknak kölcsönös bizalomra épülő biztos munkahelyet, erkölcsi és anyagi megbecsülést kívánunk nyújtani.